Re-integratie is mensenwerk en maatwerk want, ieder mens en iedere situatie is weer anders. Re-integratie is vaak een lang proces en heeft altijd een zakelijke en een persoonlijke kant. Ik heb oog en aandacht voor beide. Net als ik oog en aandacht heb voor de rechten en plichten van beide partijen: de werkgever en de werknemer. Ik durf te beweren dat re-integratie door Annemiek Bolwijn echt werkt. Mede dankzij mijn grote netwerk dat ik graag voor je inschakel.

Re-integratie voorkomen

Hangt re-integratie in de lucht door een dreigend of sluimerend conflict? Laat het dan niet zover komen en nodig me uit voor een bemiddelend gesprek.

Werkgever

Is een medewerker arbeidsongeschikt, dan krijg je als werkgever te maken met veel wet- en regelgeving. Die  eist dat je je medewerker volgens een vast tijdsschema begeleiding biedt. Re-integratie is echt werk voor een HR-professional. Bel me op tijd. Dat is liever vroeg dan laat.

Begeleiding van zieke medewerkers loopt over drie sporen:

1e Spoor: jij doet je best om binnen je onderneming een andere werkplek voor je werknemer te vinden wanneer re-integratie in de eigen functie niet meer lukt.

2e Spoor: lukt het 1e spoor niet, dan volgt het 2e spoor; outplacement naar een baan bij een andere werkgever.

3e Spoor: als het 1e en 2e spoor niet tot een succesvolle re-integratie leiden, gaat de zieke medewerker uit dienst en komt onder de hoede van het UWV.

Wat er precies van jou als werkgever wordt verwacht, leg ik je graag uit. Voldoe je niet aan de regels of doe je te weinig, dan krijg je te maken met boetes en/of verhoging van verzekeringspremies. Dat wil je vast voorkomen. Ik bied begeleiding in 1e spoor-, 2e spoor- en 3e spoortrajecten en ben partner van het UWV voor Werkfit trajecten.

Werknemer

Voor lange of korte tijd arbeidsongeschikt raken, kan je leven aardig op zijn kop zetten. En als het dan tijd is om weer (deels) aan de slag te gaan, kun je best wat hulp gebruiken. Re-integratie is een specialiteit van me. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden, wensen en beperkingen. We kijken naar de arbeidsmarkt en hoe jij en de markt het beste bij elkaar passen.

Als coach help ik je:

  • onderzoeken waarvoor jij ‘s morgens graag je bed uitkomt en wat je talenten zijn;
  • ontdekken wat voor werk bij je past en wat mogelijk is;
  • vinden wat je zoekt en succesvol solliciteren.

Wil je van A tot Z zelf bepalen hoe je re-integratie verloopt? Sluit dan een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) met me af. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt en hoe je dit aanpakt? Neem dan contact met me op. Ik help je graag.