OVER ANNEMIEK

Wie is Annemiek Bolwijn?

“Voor mij is er niets mooier dan mensen vooruit helpen in hun werk en persoonlijke ontwikkeling. Werk speelt namelijk een heel belangrijke rol in een mensenleven. Het is een bron van vreugde wanneer je je werk zinvol vindt en het bij je past. Maar vraagt het teveel van je, of juist te weinig, dan kan dat behoorlijk wat stress opleveren. De gevolgen daarvan kennen we allemaal. Daarom is mijn uitnodiging altijd: kom op tijd in actie en bel me voor hulp. Voorkomen dat iemand ziek wordt is altijd beter dan achteraf moeten zoeken naar een oplossing. Dat zeg ik zowel tegen werkgevers, werknemers als werkzoekenden.”

“Als ik naar mijn eigen loopbaan kijk, dan heb ik ook voor verschillende keuzes gestaan. Zo ben ik na de HAVO Verpleegkundige A gaan studeren. Dit bleek toch minder bij mij te passen. Met mijn volgende studie, Personeel & Arbeid, had ik wel een helder doel voor ogen. Ik wilde geen personeelsfunctionaris worden maar intercedent bij uitzendbureau Start. Ik heb in die tijd een groot netwerk aan werkgevers opgebouwd waar mijn klanten en ik nu nog steeds plezier van hebben. En ik heb er creatief leren denken over mensen en hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt.”

“Daarna heb ik als HR-manager bij een drietal MKB bedrijven alle facetten van personeelszaken leren kennen. Als enige HR-professional en lid van het Management Team moest ik wel veelzijdig zijn. Ik heb  bedrijven mee opgebouwd, reorganisaties mee begeleid, ben plaatsvervangend bestuurder voor de ondernemingsraad geweest en heb mede de cao-onderhandelingen gedaan. In 2015 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me als zelfstandig ondernemer ingeschreven bij de kamer van koophandel onder de naam Personeelsadvies Bolwijn.”

“Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet, omdat ik mijn kennis en ervaring nu tegelijk voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden kan inzetten. Het is ook een stap die veel gedaan heeft voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Tot nu toe had ik toch vooral gedaan wat veilig en bekend was. Want als je doet wat je al kunt, faal je niet. Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk dat ik me echt laat zien. In al mijn kracht en kwetsbaarheid, met al mijn talenten en ervaring, oprecht betrokken en geïnteresseerd in de mensen die me om hulp vragen. Dat maakt me een gelukkig mens.”